Fotterapeuter er i første rekke opplært og utdannet for å identifisere og behandle helseplager relatert til føttene. Men vanlig pleie av føttene er også en viktig del av vårt virke. Du altså ikke ha problemer med føttene før du kontakter en fotterapeut. Hva med å unne seg litt velbehag og velvære, og samtidig forebygge eventuelle framtidige fotproblemer?

Fotbehandling

+ fotbad
+ klipp, rens og sliping av negler
+ fjerning av hard hud og torner
+ behagelig massasje som avslutning
+ råd og veiledning

Neglesoppbehandling

+ ny behandlingsmetode kalt PACT®
+ rask behandling
+ kombinasjon av PACT® soppgel og lysbehandling
+ krever få behandlinger og neglesoppen er borte for godt

Jeg tilbyr nå en revolusjonerende ny behandling mot neglesopp, kalt PACT®. Denne behandlingen kombinerer bruk av PACT® soppgel, og lysbehandling med PACT® Med-lysapparat.

Behandlingen gir gode muligheter til å bli kvitt neglesoppen for godt, helt uten bivirkninger. Normalt vil man kunne se forbedringer allerede etter noen uker.

Behandlingen er kun tilgjengelig hos autoriserte fotterapeuter.

Vortebehandling

+ verrutop® et fremskritt for en mer effektiv klinikkbehandling av vorter
+ tørker ut vortevevet ved hjelp av en organisk og en uorganisk syre
+ enkel, effektiv og smertefri behandling

Neglekorrigering

+ Spange og podofix

Dette er en behandling for deg som har inngrodde negler. En spange på neglen letter smertefritt trykket og får neglen til å vokse riktig.

Punktbehandling

+ Fjerning av hard hud på et spesielt punkt
+ Fjerning av torn/torner
+ Et spesifikk område på foten som trengs behandling

Hard Hud/Hælsprekker

De fleste har i større eller mindre grad hard hud under føttene. Den harde huden er tørr og det kan lett oppstå sprekker og sår.

Hælsprekker kan være smertefulle og vanskelig å bli kvitt, og det kan oppstå infeksjoner ved at enn går for lenge uten å gjøre noe med det.

Sprekkene i huden under føttene limers sammen med såkalt hudlim før huden files og deretter smøres inn med en spesiell krem.

Ta vare på føttene regelmessig for å unngå sprukket hud. Gi føttene den samme omsorgen og oppmerksomheten som du gir resten av kroppen din.

Det er viktig å starte behandling så fort som mulig, ettersom sprukken hud og sprukne hæler er problemer som kan forverres og bli mer smertefullt over tid.

Negleplager

Negleplager er et vanlig problem og kan ha ulike årsaker. Trange pumps, stive treningssko, for små sko, medisinbruk, ytre traumer, sirkulasjonssvikt eller infeksjoner for å nevne noen.

Plager med eller rundt negler er smertefullt, men lidelsene kan ofte behandles raskt og effektivt.

Tykke negler kan bli plagsomt dersom de blir så passe høye og tykke at de presses opp i skoen. Ved behandlingen blir neglene slipt ned og holdes nede under jevnlig behandling. Jeg som fotterapeut hjelper med gode råd og veileding.

Det er viktig at neglene ikke klippes for korte og at de klippes rett slik at neglen ikke gror inn i huden.

Diabetikere

Alle med diabetes bør få kontrollert føttene sine minst én gang i året. Formålet med kontrollen er å hindre utviklingen av sår, som ofte gror dårlig hos diabetikere, hard hud, belastningsproblemer som for eksempel skjeve tær og at du har god følbar puls i beina/føttene

Annet

+ silikon-orteser for korrigering/avlastning
+ råd/veiledning/behandling av diabetesføtter